Steeds meer technieken worden geïntegreerd in een woning. Denk maar aan sturing van verlichting, grodijnen en screens, verwarming en airco, audio - video apparatuur, toegangscontrole, camerabewaking, alarmsysteem, ...
Dit alles om het comfort en het veiligheidsgevoel te verhogen, de keerzijde is echter dat deze technieken wel steeds makkelijk moeten te bedienen zijn en ook zo energiezuinig mogelijk moeten geïntegreerd worden.

 

Beeld en geluid is steeds prominenter aanwezig is ons dagelijks leven.
Waar klassieke radio en CD's steeds meer verdrongen worden door MP3's en streaming alternatieven is het niet altijd eenvoudig om een overzicht te behouden van alle beschikbare muziek.
Laat staan op dit overal in de woning beschikbaar te maken.

Idem voor de verdeling van beeld, HDMI, 3D, 4K, de steeds hoger wordende kwaliteit vereist een doordachte aanpak om uw installatie up to date te kunnen houden. 

Een heuse bioscoop bij u thuis, het kan.

Een specifieke ruimte optimaal ingericht om te genieten van uw favoriete films, of de woonkamer waar de TV verdwijnt om plaats maakt voor een heuse projectie op groot scherm.
Alhoewel de schermen heden ten dage steeds groter worden blijft het kijken naar een geprojecteerd beeld toch een volledig andere ervaring.

Dit gecombineerd met een afgestemde Dolby Digital 7.1 surround installatie maakt de beleving compleet.
 

Telefonie, is tegenwoordig meer dan alleen maar nummertjes vormen en een gesprekje doen.

Zo is de deurbel ook geëvolueerd in heuse telefoon - videofoon, bij afwezigheid kan er doorgeschakeld worden naar een GSM of antwoordapparaat. Alle smartphones of tablets in huis kunnen nu ook fungereren als "telefoon"

Anderzijds zijn de telefoon toestellen op zich ook enorm veranderd en de recentste versie kunnen zelfs bedieningen doen om uw domoticasysteem, Licht aan op je bureau, muziek kiezen, ...

En je hebt ook de vrije keuze uit verschillende VOIP providers, die bellen via internet aanbieden. Vooral wie veel internationaal belt kan hier wel eens zijn voordeel uit halen.

Internet, Lokale netwerken, Wifi, je kan je de huidige maatschappij niet meer indenken zonder.
Internet of Things (IoT), waarbij alle mogelijke toestellen verbonden zijn met het internet is stilaan realiteit aan het worden.

Alles op het "internet" klinkt interessant maar moet toch met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

Wifi kanalen netjes spreiden ipv van allemaal op het zelfde kanaal te zetten kan ook al veel problemen en frustraties oplossen.

Even vlug een plug en play routertje uit de supermarkt en klaar is een beetje gepasseerd.
2 grote problemen duiken daar op, waarvan je het gevaarlijkste waarschijnlijk nooit merkt.